Quants cops ens hem menjat un arròs blanc quan hem tingut malestar de panxa? O quan has sofert un episodi de gastroenteritis? Segur que la gran majoria recorrem a aquest cereal més d’una vegada…Però per què?

Considerat com un dels elements bàsics de la piràmide alimentària, la composició nutricional de l’arròs fa que sigui considerat un producte de primera elecció en situacions de desgast. Per això, no és d’estranyar que sigui el cereal més estès per tot el món, es conreï pràcticament en els cinc continents i que la quarta part del món depengui d’ell per sobreviure.

Dins d’un elevat nombre de propietats que té l’arròs (de les quals parlarem en altres articles), la seva digestibilitat i la seva gran capacitat d’assimilació com aliment són dues de les més reconegudes.

L’arròs blanc,  fàcilment digerible i assimilable

Per la seva composició natural l’arròs és ric en midó, permeten a l’estómac i intestins irritats recuperar el seu equilibri, ja que protegeix les mucoses del tracte digestiu. Per això, tant el suc que es genera de bullir l’arròs blanc com l’arròs blanc, són  recomanables per prendre en dietes astringents i ajuda al reequilibri intestinal.

Les dietes astringents tenen com una de les seves característiques introduir aliments sense fibra. El fet que l’arròs blanc està desproveït del segó que conté la major part de fibra del cereal fa que encara ajudi més a normalitzar les funcions intestinals.

A més, s’ha de remarcar que l’arròs, després de la tapioca, és el cereal més digestiu i dels millors tolerats per les persones amb problemes amb les seves digestions. Això si, per millorar la seva digestibilitat, s’ha de mastegar bé i menjar sense pressa!